Meditasjon og Mindfulness

Meditasjonskurs

Kurset er for deg som ønsker å lære deg meditasjon. Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta, bortsett fra interessen. På kurset lærer du forskjellige meditasjoner, både aktive og passive.


“Inne i deg selv er det stillhet og ro, et tilfluktssted hvor du når som helst kan trekke deg tilbake og bare være deg selv.“ – Herman Hess


Meditasjon handler om å se tydelig- kroppen du har, sinnet du har, dine boforhold, jobben du har og menneskene som er sammen med deg i livet. Det handler om å se hvordan du forholder deg til alt dette. Det er å se alle følelsene og tanker slik de er akkurat nå, akkurat her, i dette rommet, på dette stedet. Det handler om å ikke gjøre noe for å bli kvitt dem, ikke prøve å bli et bedre menneske, men se klart og presist med en kjærlig holdning. 

 
Enkelt kan meditasjon beskrives slik:
En elev spør en meditasjonslærer hva meditasjon er. Meditasjonslæreren svarer: ” er det ikke et lite opphold når en tanke slutter før den neste begynner? Utvid det – det er meditasjon?”

Innhold i kurset:
Hva er meditasjon og mindfulness?
Praktisere ulike meditasjoner
Sittestilling
Hvordan møte tanker, følelser og ubehag
Stillhet


Kursleder

Ruth Schneider født i Sveits og bosatt i Lofoten siden 2006. Er utdannet innen gastronomi, sosial arbeid og mindfulness instruktør. Hun har lang erfaring innen meditasjon og for henne er det å meditere som å komme hjem. Hun vil invitere deg til et rom hvor du kan utforske, erfare, leke, og i blant gå ut over komfortsonen og oppdage.

Kurs i mindfulness

MINDFULNESS:

Å være til stede
i her og nå
med alt som er
med en aksepterende holdning

 

Praktisk nytte av mindfulness 

  • Stresstakling / reduksjon av stress 

  • Bedre selvbevissthet i hverdagen 

  • Økt livskvalitet 

  • Åpning til kreativitet 

  • Erkjenne det som er vesentlig for meg 

 

I dette kurset tar vi oss tid til å rette blikket innover. Gjennom ulike øvelser trener vi oppmerksomhetsmuskelen og utvikler konsentrasjonsevne. 

Det blir mye rom for personlig erfaring gjennom sansing, bevegelse og meditasjon. Vi senker tempoet – går innover - liksom ”på besøk hos oss selv.” 

De siste årene har det skjedd mye nytt innen hjerneforskning i henhold til mindfulness og meditasjon. Et område mindfulness er særlig egnet til er reduksjon av stress eller takling av stress. Min erfaring er: det virker!